Lajme

‘Viva Magenta’ – Ngjyra ‘Pantone’ e vitit 2023

‘Viva Magenta’ – Ngjyra ‘Pantone’ e vitit 2023

Dhjetori, nder të tjera, karakterizohet edhe me përzgjedhjen e ngjyrës e cila do të dominoj në vitin që vjen. Pas ‘Very Peri’, ngjyrës PANTONTE të vitit 2022, do të kalojmë në një nuancë tjetër – ndryshe në jo vetëm në pamje por edhe në mesazhin që përcjellë. Për dallim nga 2022-shi i cili, sipas kuptimit që ky institut i ka…

Read more

A e ndihmon paketimi promovimin e produktit?

A e ndihmon paketimi promovimin e produktit?

Koha kur është menduar se paketimi shërben vetëm për ta mbrojtur produktin, ka kaluar. Sot, kushdo që në çfarëdo mënyre është i përfshirë në këtë industri e di se paketimi vlen shumë më shumë se kaq. Si rezultat, studime dhe analiza të ndryshme bëhen vazhdimisht ashtu që të njohim sa më mirë ndikimin që ka një paketim në vendimin e…

Read more

5 produkte të printuara që duhet të përfshihen në planin tuaj të marketingut këtë fund-vit

5 produkte të printuara që duhet të përfshihen në planin tuaj të marketingut këtë fund-vit

A është shumë herët për të filluar përgatitjet për produktet e fund-vitit? Në fakt, jo. Kanë mbetur saktësisht edhe 2 muaj deri në përfundim të këtij viti dhe secili biznes i suksesshëm, tashmë është në proces jo vetëm të analizës të 10 muajve që lamë pas por edhe planifikimit për vitin tjetër. Ne besojmë se, gjatë kësaj periudhe, duhet të…

Read more

Çka po ndodhë me printimin (tradicional) në kohën e digjitalizimit?

Çka po ndodhë me printimin (tradicional) në kohën e digjitalizimit?

Digjitalizimi po e përfshinë botën. Shumë njerëz (sidomos ata që nuk kanë mbledhur shumë informata) besojnë se digjitalizimi do të jetë e ardhmja e padiskutueshme në secilën sferë të jetës dhe kjo nënkupton se shumë industri do të shuhen. Madje, kur e thonë këtë, i referohen industrisë së printimit në fillim të listës. Por, cila është e vërteta? Tashmë kur…

Read more

Tranzicion i madh në industrinë e printimit: mungesa e letrës dhe rritja e çmimit kudo në botë

Tranzicion i madh në industrinë e printimit: mungesa e letrës dhe rritja e çmimit kudo në botë

Si rezultat i ndryshimeve  të mëdha që ndodhin në industrinë e letrës, shumë kompani printimi po përballen me vështirësi. Mungesa e madhe e letrës dhe rritja e çmimit, po ndikojnë që kompanitë e industrisë së printimit kudo në botë të mos arrijë t’i plotësojë kërkesat e klientëve në kohën që dëshirojnë dhe me çmimet që deri vitin e kaluar kanë…

Read more

5 produkte të printuara që do ta bëjnë event-in të paharrueshëm

5 produkte të printuara që do ta bëjnë event-in të paharrueshëm

Në çdo event të organizuar për rrjetizim ose promovim të biznesit në çfardo forme, duke filluar që nga festat e mëdha, aktivitetet e ndryshme, prezantimi i produkteve, konferencat, seminaret e deri tek takimet e ndryshme, janë disa produkte që shtohen për t’i bërë këto ngjarje të paharruara. Janë detajet, kryesisht produktet e printuara, ato që do të bëjnë përshtypje tek…

Read more

Sa dhe si e ka ndryshuar industria e printimit botën?

Sa dhe si e ka ndryshuar industria e printimit botën?

Si do të dukej bota nëse printimi nuk do të ishte pjesë e jetës tonë? Qysh në shekullin e XV, atëherë kur Gutenberg e shpiku shtypshkronjën e parë dhe filloi shtypi si e njohim sot, filloi gjithashtu një etapë e re e zhvillimit. Kjo sepse, në këtë formë ju dha ‘krahë’ shpërndarjes së informatave dhe njohurive fillimisht, e më pas…

Read more

Në çfarë pozite ndodhet industria e printimit sot?

Në çfarë pozite ndodhet industria e printimit sot?

Teknologjia e printimit, çdo ditë e më shumë, është në rritje dhe zhvillim e sipër. Tregu botëror i printimit i cili në vitin 2020 kishte vlerën 411.99 miliard, pritet që të arrijë vlerën 472.35 miliard deri në vitin 2026. Kjo rritje të jashtëzakonshme, sidomos 5 vitet e ardhshme, ja u vërteton të kundërtën të gjithë atyre që mund të besojnë…

Read more

Pse çanta e letrës është element i domosdoshëm i biznesit tënd

Pse çanta e letrës është element i domosdoshëm i biznesit tënd

Ne flasim gjatë gjithë kohës për  rëndësinë e prezantimit të mirë të produktit përmes formave të ndryshme të paketimeve, sepse kemi qenë dëshmitar të transformimeve të mëdha të bizneseve si rezultat i ndryshimeve që kanë bërë në kete aspekt. Kemi shkruar gjithashtu shumë herë si paketimi i produktit luan një rol të madh në vendimet e konsumatorit dhe mund të…

Read more

‘Very Peri’ – ngjyra PANTONE e vitit 2022

‘Very Peri’ – ngjyra PANTONE e vitit 2022

Ngjyra e quajtur ‘Very Peri’ është shpallur ngjyra e vitit 2022. Këtë përzgjedhje e ka bërë instituti ‘Pantone’. Instituti i ngjyrave ‘Pantone Color Institute’  nxjerr në pah ngjyrat më të mira të vitit dhe përzgjedh atë ngjyrë që ka shtrirje dhe përshtatje në shumë industri duke parashikuar tendencat globale dhe duke gjetur atë se çka kërkohet më shumë. Në bazë…

Read more