Lajme

3 mënyra për të ndertuar lidhje të fortë me klientët

3 mënyra për të ndertuar lidhje të fortë me klientët

Pavarësisht nga natyra e biznesit tënd, ne besojmë se e gjithë kompania duhet te orientohet kah ata që i blejnë produktet/shërbimet të cilat ajo i ofron. Jo vetëm kaq: në një treg konkurrues global, vetëm bizneset që arrijnë të krijojnë lidhje kuptimplota me blerësit, mund të diferencohen dhe të bëhen lider në industrinë e tyre. Biznesi yt është shërbim për…

Read more

Si të rrisim produktivitetin në punë

Si të rrisim produktivitetin në punë

Tashmë kemi hyrë në tre-mujorin e fundit të vitit dhe shumica nga kur shikojmë prapa, e dimë se me një organizim të mirë të punëve, në këtë përiudhë të fundit mund të arrijmë edhe më shumë. Kur mundohemi t’i realizojmë 100 gjëra përnjëherë, zakonisht përfundojmë duke mos dhënë më të mirën në asnjë drejtim. Kjo pastaj bën që të na…

Read more

Si ta kthesh vëmendjen kah biznesi yt

Si ta kthesh vëmendjen kah biznesi yt

E dimë: tregu është i tej mbushur me produkte, shërbime dhe risi. Secili në një formë ose një tjetër mundohet ta kthejë vëmendjen kah biznesi i tij. Që nga koha kur të vetmet opsione promovimi ishin radio dhe televizioni e deri tash kur bizneset zgjedhin edhe promovimin përmes figurave publike dhe marketingun online – shumë gjëra kanë ndryshuar. Ne ekspozohemi…

Read more

Etiketa ngjitëse: detaji qe ja shton vlerën produktit tënd

Etiketa ngjitëse: detaji qe ja shton vlerën produktit tënd

Etiketat ngjitëse kanë qenë pjesë e fushatave politike dhe promovimit të bizneseve për më shumë se 6 dekada tashmë. Edhe pse i kanë ndihmuar politikanët të fitojnë, kompanitë të promovohen dhe bizneset të diferencohen, nga një numër i madh biznesesh përsëri nuk ju kushtohet vëmendje e duhur. Etiketat ngjitëse mund të përdoren në shumë mënyra, si detaj që i shtohet…

Read more

Si të krijojmë një BREND të suksesshëm?

Si të krijojmë një BREND të suksesshëm?

Tashmë e dimë: krijimi i një brendi të suksesshëm është një nga gjërat më me vlerë për secilën kompani. Statistikat tregojnë se numri më i madh i njerëzve zgjedhin të blejnë produkte nga kompanitë me të cilat janë të familjarizuar në çfarëdo forme. Nëse produkti/shërbimi yt është në treg dhe konkurrent me produkte të kompanive gjigante, atyre që shpenzojnë buxhet…

Read more

A dëshiron të shtosh numrin e konsumatorve besnik në restaurant? Ja ku duhet të fillosh

A dëshiron të shtosh numrin e konsumatorve besnik në restaurant? Ja ku duhet të fillosh

Të gjitha bizneset e suksesshme kanë një të përbashkët: vëmendjen ndaj detajeve. Kur shkon një hap përtej konkurencës duke ju kushtuar vëmendje të veçantë disa detajeve, ndryshe trajtohesh edhe nga klientët dhe (si rezultat) arritja e qëllimeve të shitjes bëhet qellim që realizohet shumë më lehtë. Na pëlqen ta citojmë thënien e famshme të profesor David Kohl, i cili thotë:…

Read more

Sa është i rëndësishëm kualiteti i paketimit në shitjen e produktit?

Sa është i rëndësishëm kualiteti i paketimit në shitjen e produktit?

Për rëndësinë e dizajnit dhe formës së paketimit flitet gjatë gjithë kohës, në këtë industri. Kompanitë e mëdha theksojnë rëndësinë e kombinimit të ngjyrave dhe krijimit të një paketimi që tërheqë vëmendje. Edhe pse thuhet se nuk duhet të gjykohet një libër nga kopertina ose një person nga pamja e jashtme, ne e bëjmë këtë gjatë gjithë kohës. Në të…

Read more

Si mund të shfrytëzohet letra e kuponit fiskal për marketing?

Si mund të shfrytëzohet letra e kuponit fiskal për marketing?

Marketingu është pjesa thelbësore e secilës kompani. Për shkak të numrit të madh të produkteve dhe shërbimeve që ofrohen dhe shtohen ditë pas dite, kompanitë gjatë gjithë kohës kërkojnë mënyra për t’u dalluar nga konkurrenca dhe për të shfrytëzuar secilën mundësi promovimi. Me format klasike të marketingut tashmë jemi familjarizuar por çka nëse shkojmë një hap më tej në këtë…

Read more