Lajme

Si të krijojmë një BREND të suksesshëm?

Si të krijojmë një BREND të suksesshëm?

Tashmë e dimë: krijimi i një brendi të suksesshëm është një nga gjërat më me vlerë për secilën kompani. Statistikat tregojnë se numri më i madh i njerëzve zgjedhin të blejnë produkte nga kompanitë me të cilat janë të familjarizuar në çfarëdo forme. Nëse produkti/shërbimi yt është në treg dhe konkurrent me produkte të kompanive gjigante, atyre që shpenzojnë buxhet…

Read more

A dëshiron të shtosh numrin e konsumatorve besnik në restaurant? Ja ku duhet të fillosh

A dëshiron të shtosh numrin e konsumatorve besnik në restaurant? Ja ku duhet të fillosh

Të gjitha bizneset e suksesshme kanë një të përbashkët: vëmendjen ndaj detajeve. Kur shkon një hap përtej konkurencës duke ju kushtuar vëmendje të veçantë disa detajeve, ndryshe trajtohesh edhe nga klientët dhe (si rezultat) arritja e qëllimeve të shitjes bëhet qellim që realizohet shumë më lehtë. Na pëlqen ta citojmë thënien e famshme të profesor David Kohl, i cili thotë:…

Read more

Sa është i rëndësishëm kualiteti i paketimit në shitjen e produktit?

Sa është i rëndësishëm kualiteti i paketimit në shitjen e produktit?

Për rëndësinë e dizajnit dhe formës së paketimit flitet gjatë gjithë kohës, në këtë industri. Kompanitë e mëdha theksojnë rëndësinë e kombinimit të ngjyrave dhe krijimit të një paketimi që tërheqë vëmendje. Edhe pse thuhet se nuk duhet të gjykohet një libër nga kopertina ose një person nga pamja e jashtme, ne e bëjmë këtë gjatë gjithë kohës. Në të…

Read more

Si mund të shfrytëzohet letra e kuponit fiskal për marketing?

Si mund të shfrytëzohet letra e kuponit fiskal për marketing?

Marketingu është pjesa thelbësore e secilës kompani. Për shkak të numrit të madh të produkteve dhe shërbimeve që ofrohen dhe shtohen ditë pas dite, kompanitë gjatë gjithë kohës kërkojnë mënyra për t’u dalluar nga konkurrenca dhe për të shfrytëzuar secilën mundësi promovimi. Me format klasike të marketingut tashmë jemi familjarizuar por çka nëse shkojmë një hap më tej në këtë…

Read more

Pse letra e shtypur është bërthama e marketingut

Pse letra e shtypur është bërthama e marketingut

Në botën në të cilën po jetojmë, marketingu është pjesa thelbësore e çdo biznesi. Kjo sepse, konkurrenca është rritur në një nivel tjetër dhe njerëzit kanë shumë opsione për secilin produkt ose shërbim. Kështu, përmes marketingut, bizneset synojnë që të jenë përzgjedhja e parë. Duke marrë parasysh përpjekjet e çdo biznesi për të rënë në sy dhe për t’u veçuar,…

Read more

Çka duhet të kesh parasyshë, para se të ndryshosh paketimin e produktit tënd

Çka duhet të kesh parasyshë, para se të ndryshosh paketimin e produktit tënd

Biznesi yt është rritur dhe ti ke vendosur ta dërgosh në një tjetër nivel. Paketimi fillestar i produktit nuk të dukët më zgjedhja e përkryer dhe kjo është arsye mjaftueshëm e madhe për të menduar edhe njëherë këtë çështje.  Nëse je shumë i fokusuar në krijimin e një “fytyre” ideale për përfaqësimin e kompanisë dhe nuk e ke analizuar mjaftueshëm…

Read more

Pse është i rëndësishëm dizajni dhe forma e paketimit të produktit tënd?

Pse është i rëndësishëm dizajni dhe forma e paketimit të produktit tënd?

Statistikisht, secilin vit, mbi 90% të produkteve të reja deshtojnë. Arsyeja është e thjeshtë: klientët nuk kanë kohë dhe energji të provojnë të gjitha produktet e një kategorie të caktuar, aq më pak produktet e reja. Kjo pasi që, në momentin që familjarizohen me një produkt, ndryshimi i shprehisë së blerjës është shumë i veshtirë. Njerëzit zakonisht marrin vendime të…

Read more

Përfitimet që mund t’i sjellë një Vizitkartë kompanisë tuaj

Përfitimet që mund t’i sjellë një VIZITKARTË kompanisë tuaj: Të gjitha organizatat apo bizneset dëshirojn që të diferencohen nga konkurentët e tyre. Për këtë ata sigurojnë që të ketë një diferencim dhe tërheqje të klientëve nga brendi I tyre. Një vizitkartel është shumë e rëndësishme për organizatën apo biznesin tuaj, sepse ajo përdoret në kontaktin e parë si shenjë e…

Read more