Lajme

Çka po ndodhë me printimin (tradicional) në kohën e digjitalizimit?

Digjitalizimi po e përfshinë botën. Shumë njerëz (sidomos ata që nuk kanë mbledhur shumë informata) besojnë se digjitalizimi do të jetë e ardhmja e padiskutueshme në secilën sferë të jetës dhe kjo nënkupton se shumë industri do të shuhen. Madje, kur e thonë këtë, i referohen industrisë së printimit në fillim të listës. Por, cila është e vërteta? Tashmë kur…

Read more

Tranzicion i madh në industrinë e printimit: mungesa e letrës dhe rritja e çmimit kudo në botë

Si rezultat i ndryshimeve  të mëdha që ndodhin në industrinë e letrës, shumë kompani printimi po përballen me vështirësi. Mungesa e madhe e letrës dhe rritja e çmimit, po ndikojnë që kompanitë e industrisë së printimit kudo në botë të mos arrijë t’i plotësojë kërkesat e klientëve në kohën që dëshirojnë dhe me çmimet që deri vitin e kaluar kanë…

Read more

5 produkte të printuara që do ta bëjnë event-in të paharrueshëm

Në çdo event të organizuar për rrjetizim ose promovim të biznesit në çfardo forme, duke filluar që nga festat e mëdha, aktivitetet e ndryshme, prezantimi i produkteve, konferencat, seminaret e deri tek takimet e ndryshme, janë disa produkte që shtohen për t’i bërë këto ngjarje të paharruara. Janë detajet, kryesisht produktet e printuara, ato që do të bëjnë përshtypje tek…

Read more

Sa dhe si e ka ndryshuar industria e printimit botën?

Si do të dukej bota nëse printimi nuk do të ishte pjesë e jetës tonë? Qysh në shekullin e XV, atëherë kur Gutenberg e shpiku shtypshkronjën e parë dhe filloi shtypi si e njohim sot, filloi gjithashtu një etapë e re e zhvillimit. Kjo sepse, në këtë formë ju dha ‘krahë’ shpërndarjes së informatave dhe njohurive fillimisht, e më pas…

Read more

Si po trajtohet mungesa e letrës dhe rritja e çmimit, në SHBA?

Mungesa e përgjithshme e letrës në tregun botëror, është një gjë e cila po trajtohet me një seriozitet dhe po tërheq vëmendje mjaft të madhe, në gjithë botën. Mungesa e saj ka bërë që edhe çmimi të rritet dhe kjo është ‘përkthyer’ me një numër të madh të klientëve apo kompanive të frustruara, për arsye se çmimi po ndryshon çdo…

Read more

Në çfarë pozite ndodhet industria e printimit sot?

Teknologjia e printimit, çdo ditë e më shumë, është në rritje dhe zhvillim e sipër. Tregu botëror i printimit i cili në vitin 2020 kishte vlerën 411.99 miliard, pritet që të arrijë vlerën 472.35 miliard deri në vitin 2026. Kjo rritje të jashtëzakonshme, sidomos 5 vitet e ardhshme, ja u vërteton të kundërtën të gjithë atyre që mund të besojnë…

Read more

Pse çanta e letrës është element i domosdoshëm i biznesit tënd

Ne flasim gjatë gjithë kohës për  rëndësinë e prezantimit të mirë të produktit përmes formave të ndryshme të paketimeve, sepse kemi qenë dëshmitar të transformimeve të mëdha të bizneseve si rezultat i ndryshimeve që kanë bërë në kete aspekt. Kemi shkruar gjithashtu shumë herë si paketimi i produktit luan një rol të madh në vendimet e konsumatorit dhe mund të…

Read more

‘Very Peri’ – ngjyra PANTONE e vitit 2022

Ngjyra e quajtur ‘Very Peri’ është shpallur ngjyra e vitit 2022. Këtë përzgjedhje e ka bërë instituti ‘Pantone’. Instituti i ngjyrave ‘Pantone Color Institute’  nxjerr në pah ngjyrat më të mira të vitit dhe përzgjedh atë ngjyrë që ka shtrirje dhe përshtatje në shumë industri duke parashikuar tendencat globale dhe duke gjetur atë se çka kërkohet më shumë. Në bazë…

Read more